sport és masszázs

2018.08.16

A sportnak, mint aktív mozgástevékenységnek fontos kiegészítő eleme lehet a masszázs, mint passzív mozgás. De milyen rendszerességgel és milyen típusú masszázsra érdemes járni? Milyen előnyei vannak és mit veszítünk, ha kihagyjuk ? :)

A masszázs szó hallatán, rögtön valami kellemes élmények jutnak az eszünkbe, érezzük a felüdülést, ellazulást. Ez nem mindig így van:) A kezelés alatt kellemetlen fájdalmat érezhetünk, a masszázs utáni napokban akár izomlázas tünetek is lehetnek. De érdemes  esetlegesen kicsit fájdalmasabb élmény után is folytatni, hisz  szervezetünk adaptálódik a kezeléskehez , úgy jönnek a jótékony hatások, a sportteljesítményünk egyre jobb lesz, közérzetünk, testérzetünk pedig lazább szabadabb. Ezek nem csak a sportolókra érvényesek. A mai rohanó világunkban kevés idő van a sportra, sokan ülő munkát végeznek, ilyenkor kimondottam ajánlott egy alapos átmozgatós, izomlazító masszázs.

A masszázsterápia a fizikai hatások mellet pozitívan hat a lélekre is, hiszen a kezelés során fellépő jótékony hatások nem csak testi tünetekben nyilvánulnak meg, az idegrendszerre hatva stresszcsökkentő hatásuk is . De ezt is, akárcsak a sportot, érdemes rendszeressé tenni az életünkben. Legjobb kúraszerűen alkalmazni , az első néhány alkalommal hetente egyszer, később kéthetente egyszer érdemes. Akinek nincsenek problémái, fájdalmai , csak "karbantart" havonta egy alkalom a javasolt.  A hagyományos nyugati orvoslás által elfogadott a svédmasszázs, gyógymasszázs, sportmasszázs. 

A lelki tényezőkön túl, a testünk védelmére is szolgál : javítható az izmok anyagcseréje, ízületek mozgása, vérkeringés javulása, izomfájdalom-izomfáradtság  csökkenése, nyirokkeringés fokozódik, szövetek tápanyag- ellátása javul, izmok teljesítő képessége megnő,  légzés egyenletesebbé válik, nő a test oxigénellátása.

Készítsd el weboldaladat ingyen!